« Alla artister

Elin Larsson Group

Hårdturnerande unga jazzkatter
Jazz/improvisationTonsättare
Elin Larsson Group är ett av de mest bokade banden av den unga svenska jazzscenen och belönades 2011 med Jazzkatten som Årets Grupp. Från starten 2005 har man gått från replokalen till regelbundna turnéer i Europa och spelningar på de stora internationella festivalerna. Och på vilken typ av scen man än framträder så har detta exceptionellt samspelta band en unik förmåga att beröra publikens innersta rum.
Visa merVisa mindre
Det stora genombrotet för ELG kom 2009 med debutalbumet Live and Alive. Albumet var en gigantisk succe och enhälligt hyllad av både kritiker och skivköpare. DN och Svenska Dagbladet beskrev saxofonisten Elin Larsson som "ett fenomen" och listade "Live and Alive som en av årets bästa skivor.

Elin belönades 2010 även med en Jazzkatt för Årets Nykomling. Uppföljaren Let You In släpptes i mars 2011 och fick briljanta recensioner. Den beskrevs som en hybrid av jazz, rock & pop och folkmusik.

Elin Larsson — saxofoner
Kristian Persson — trombon
Henrik Hallberg — gitarr
Niklas Wennström — kontrabas
Johan Käck — tummor

”The interaction between Larsson and Persson is exceptional and the flexible and intelligent rhythm team accompany them with aplomb.” The Jazz Man