« Alla artister

Moaivi

Storslaget och meditativt med inslag av samisk jojk och elektronisk musik.
Folk/världsmusikNutida/experimentÅk 7-gymnÅk F-6
Moaivi består av Johanna Sevä - jojk, sång, såg, percussion och Love Kjellsson - elgitarr med effekter och fiol. Johanna Sevä är renskötare och kompositör, hon kommer från Tuolpukka och bor och verkar i Sápmi. Love Kjellson är musiker och kompositör från Rörum i Skåne. I Johanna och Love möts Rörum och Tuolpukka och gränsen mellan det som kallas svensk folkmusik och jojk suddas ut.
Visa merVisa mindre
Johanna och Love har ett gemensamt intresse för hur musik kan bära en berättelse bortom orden. Hur musik kan gestalta rymd och storhet. De ställer sig frågor som: Hur påverkas vi av vår omgivning? Vilken roll spelar våra traditioner för vilka vi är? Och vad är ens en tradition? Läs mer här:

En samisk saga 10- 15 år
I en mörklagd lokal visas bildprojektioner som samspelar med musiken. Med bilder på milsvida snölandskap, kristallklara stjärnhimlar och norrsken, med traditionell jojk och ett ordlöst sagoberättande, får eleverna en glimt in i det nordligaste Sverige, insvept i en suggestiv och normbrytande musikupplevelse.

Läs mer i pdf här intill.

"Det låter både som elektronisk musik och folkmusik på samma gång. Som ett exempel på det senare är låten Riegádit med starka fioler som ingredienser. Det finns en lekfullhet för att skapa unika ljud [...] men under ytan finns allvaret." – Lira

"Hur låter Moivis musik? Jo, väldigt lugn och mystisk, elektronisk, den är nästan tyst fast den låter hela tiden, full av små detaljer, ibland knappt hörbara sådana, mänskliga röster som talar och jojkar spöklikt." – Zero Magazine

Info

Video

Bilder

Dokument