« Alla artister
foto: Ulrika Ljungberg

Stockholms Saxofonkvartett

Internationellt turnerande kvartett med passion för att sprida vår tids musik till alla
Barn/UngagymnNutida/Experimentellåk 4-6åk 7-9åk F-3
Stockholms Saxofonkvartett har specialiserat sig på svensk och utländsk kammarmusik för saxofoner och avancerad elektroakustisk musik, och de brinner för att presentera den på ett sådant sätt att människor i alla åldrar kan förstå och tycka om den. Kvartetten består av fyra fantastiska proffs, som med hjälp av humor och pedagogisk känsla alltid får god kontakt med sin konsertpublik. En röd tråd i deras verksamhet är ett nära samarbete med svenska och utländska tonsättare, liksom blivande kompositörer - kvartetten har fått sig tillskriven omkring 500 verk. Kvartetten har turnerat jorden runt och framträder ofta på internationella festivaler, i opera- och konserthus etc.
Visa merVisa mindre
En konsertverkstad för unga
Stockholms Saxofonkvartett har länge spelat ny musik för och med barn och unga; i En konsertverkstad för unga vill de väcka ungdomars nyfikenhet på ny och okänd musik. På ett avspänt och pedagogiskt sätt presenterar de en ny, spännande klangvärld för en ständigt ny målgrupp. Deras syfte är att medverka till att ny musik ska få en lika självklar plats i vår vardag som t.ex. ny arkitektur, modern konst, morgondagens design och nya former för litteratur. Målet är också att medverka till en attitydförändring och visa att ny konstmusik är både spännande och intressant. Eleverna får vara med och skapa en gemensam komposition som de sedan är med och framför inför en inbjuden publik. De använder sig av grafisk notation samt improvisationsinslag. 

Även om själva musiken är huvudsyftet med workshopen så vill Stockholms Saxofonkvartett också visa hur deras arbete på ett självklart sätt kan knytas samman med andra skolämnen som matematik, historia, svenska etc. I detta syfte erbjuder de även ämneslärare seminarier i nutida musik och hur man kan göra kopplingar mellan musik och olika skolämnen. De kan också hjälpa till och ge förslag på vilken musik som är lämplig för de olika ämnesområdena i skolan.

 Mer info om projektet i pdf här intill.