« Alla artister
foto: Carina Remröd

40f

Nyskapande flöjtkvartett
FörskolaNutida/experiment
En konsert med 40f är en sceniskt svindlande helhetsupplevelse; så här har ni aldrig hört och sett en flöjtkvartett förut! Ljud och rörelse vävs samman, texter och ord flyger genom rummet blandade med fragment av toner, noterad musik blir plötsligt en improvisation, golvet fylls av notblad....
Visa merVisa mindre

40f söker nya uttrycksvägar i sin musik – de älskar att blanda in element av poesi, elektronik och improvisation under sina konserter. Med ett eget ljudlandskap och ett ”za za zu” som berör sina lyssnare, strävar 40f efter att flytta fram gränserna för vad en flöjtkvartett kan vara, och har med detta väckt intresset hos ett stort antal tonsättare. I repertoaren finns verk av flera svenska tonsättare; Anna Eriksson, Thomas Hulenvik och Mirjam Tally, såväl som Sofia Gubaidulina och Kaija Saariaho.

40f gav sin premiärkonsert i april 2008 på Atalante i Göteborg, och sedan dess konserterat främst i västra Sverige, bland annat på festivalen nu;flute 2009 och GAS-festivalen 2010. Kvartetten vill utmana den konventionella bilden av vad en flöjtkvartett förväntas vara och låta, och även utöka flöjtrepertoaren för att redan nu spela framtidens ”klassiska pärlor”. 40f har bland annat samarbetat med elektronika-trion World Domination, och tillsammans genomfört en konsert- och workshopsturné i Sverige, med uppskattade workshops i fri improvisation för ungdomar. Nyligen representerade de Sverige i klassiska musikmässan Classical:NEXT, i Wien.

Medlemmarna i 40f är Anna Svensdotter, Ann ElkjärSareidah Hildebrand och Jill Widén.

För barn/unga

TILLSAMMANS är en musiksaga som handlar om de två vännerna Parvel och Jossip. Svante Grogarn har skrivit manuset och regisserat föreställningen om de två vännerna som kanske blir lite mörkrädda när de ska gå hem från varandra, men löser det tillsammans. Andrea Tarrodis charmiga musik, som för tankarna till Prokofievs ”Peter och vargen”, tar fram de olika stämningarna i sagan såväl som de olika flöjternas personligheter. Föreställningen tar ca 35 minuter med insläpp och lite efter-prat, är anpassad till 4-5 åringar. Den kan med fördel kombineras med instrumentdemonstration där barnen får prova på att spela flöjt.

För mer info om projektet  - se pdf här intill.