« Alla artister

Aida Jabbari

Egenkomponerad musik med inspiration från soul, jazz, pop och folkmusik.
Folk/världsmusikJazz/improvisation
Röst är det som Återstår
Sångerskan Aida Jabbari har tonsatt dikter av Karin Boye och den persiska poeten Forough Farrokhzad. Tillsammans med Marie Delleskog bjuder hon in publiken till en stämningsfull konsert där de uttrycksfulla poeterna möts och förenas i musiken. Föreställningen visades på Göteborgs stadsteater i februari och Västmanlands teater under september 2020.
Visa merVisa mindre
Utdrag ur föreställningen här:ALBUM
Aidas album med samma program fick fina recensioner, läs några av dem här: LIRA  Monomagasin

Aida sjunger och spelar på sitt piano i en mängd olika sammanhang: invigningar, festivaler, konferenser, mässor, bröllop och andra tillställningar. Därutöver spelar hon även med band vid önskemål.

”Jag slogs direkt av hennes naturliga musikaliska utstrålning, värme, höga ambitionsnivå och ödmjuka med medvetna attityd till allt hon företog sig. Hon var sig själv helt enkelt. Efter att ha jobbat ett par dagar tillsammans med Aida så stod det klart att hon är orädd, begåvad men inte självupptagen utan ser på sin framtid med öppna ögon och klar hjärna. Jag bad henne att sjunga tillsammans med mig vid de två konserttillfällen som bjöds och hon tackade ja utan att tveka, trots att hon då inte visste vad vi skulle framföra samma kväll. Hon är snabb i sin musikaliska uppfattning och har ett fint gehör både musikaliskt och mänskligt.”  - Nils Landgren


Info

Video

Bilder