« Alla artister
foto Johan Bergmark

Alice, John och jag

Om musik, jazz och förebilder
Ingår i Kulturkatalogen Region Stockholm 2021/2022Jazz/improvisationÅk 7-gymnÅk F-6
Alice, John och jag är en interaktiv musikföreställning som passar lika bra som familjekonsert som för skolan. Vi får följa de legendariska jazzmusikerna Alice och John Coltrane, i deras möte och hur de påverkade varandra i deras musikskapande, och hur deras musik påverkat Örjan och Stina. Det handlar om att ha en förebild, hur man kan samla mod för att pröva något nytt och hur vi gemensamt kan kasta oss ut i musikaliska äventyr.
Visa merVisa mindre
Föreställningen kan anpassas för alla åldrar, går att göra helt digital, och kan även kompletteras med en workshop: 
I mindre grupper får eleverna pröva på samspel i John och Alices anda, på små harpor och slagverksinstrument som är lätta att musicera med redan första gången. De får prova enkel rytmik, tonalitet och melodi/solospel med utgångspunkt i elevernas upptäckarlusta. 
Workshopen sker i halvklass. 


Örjan Hultén är en av Sveriges framstående saxofonister och jazzpedagoger med stor erfarenhet av arbete med barn i alla åldrar. Stina Hellberg Agback har blivit pionjär i Sverige som jazzharpist och har arbetat i Kulturskolan i många år. Filip Augustsson är en mycket eftersökt basist och pedagog. Celso Paco är en mycket mångsidig trumslagare med ena foten i jazzen och den andra i Mocambiques musiktraditioner.

Info

Video

Bilder

Dokument