« Alla artister

Andreas Hourdakis Trio

"en av den europeiska jazzens mest distinkta gitarrister"
Jazz/improvisation
Andreas Hourdakis är en mångsidig musiker, i jazzsammanhang förstås inte minst uppmärksammad för sin medverkan i Magnus Öström Band men även för sina gästspel i tyske trumpetaren Sebastian Studnitzkys grupper. Hourdakis har medverkat på ett antal skivutgivningar. Förutom på album med de ovan nämnda har han hörts bland annat på Jeanette Lindströms grammisvinnare Attitude & Orbit Control. Han är också medlem i svenska fusion/indiejazzgruppen City Nights samt egna, och omskrivna, popbandet Here Is Your Temple.
Visa merVisa mindre
I sin recension av Daniel Karlsson Trios grammisvinnande skiva Fusion for Fish, som Andreas Hourdakis gästade på, utnämnde Rob Mallows på brittiska London Jazz News i höstas Hourdakis till "en av den europeiska jazzens mest distinkta gitarrister."

I mars 2015 släppte Andreas sin första skiva i eget namn, Andreas Hourdakis Trio ”In A Barn” (Brus & Knaster), som fick hyllningar från en enad kritikerkår. Med i trion är Martin Höper på kontrabas och Ola Hultgren på trummor. Och precis som Andreas dök upp på två låtar på Fusion for Fish gästar Daniel Karlsson på två spår på In a Barn. 

Andreas Hourdakis - gitarr
Martin Höper - kontrabas
Ola Hultgren - trummor

In a Barn släpps på både LP och CD på etiketten Brus & Knaster

Info

Video

Bilder

Dokument