« Alla artister
foto Jim Tegman

Anja Bigrell

SKAPS pris för ”årets indie” - för både barn och vuxna
FörskolaPop/indie/rock/urbanVisor/singersong
Anja Bigrell tillhör landets mest uttrycksfulla sångerskor och låtskrivare. Hon har varit en del av indiescenen i Sverige sedan tidigt 00-tal med fyra album med den egensinniga feministiska hårdpopduon Montys Loco och två hyllade soloalbum samt en mängd samarbeten med andra artister och låtskrivare. 2010 startade hon ”Babygung” ett lekfullt musikprogram för spädbarn och har sedan 2011 spelat med det grammisbelönade barnrockbandet Bröderna Lindgren. 2019 emottog Anja SKAPS pris för ”årets indie”.
Visa merVisa mindre
UNDER ETT RABARBERBLAD för barn 2 - 6 år
Sånger om hönor, humlor och skator som bråkar – Anjas tonsättningar av författaren och illustratören Lena Sjöbergs poesibok för barn med samma namn. Föreställningen spelas tillsammans med basisten Marcus Holmberg (Komeda, Woodlands mfl.). En medryckande och innerlig konsert som bjuder in till både eftertanke och skratt, i vilken barnen till stor del är delaktiga genom sång, dans och ljudhärmande. Anja och Marcus har de senaste två åren turnerat runt i Sverige och fått fantastisk respons, 2019 gjorde de bla. succé på Lollapaloozafestivalen på Gärdet.

Hösten 2020 släpptes även albumet Under ett rabarberblad.

”Jag är övertygad om att barn klarar av – och uppskattar – när saker görs ”på riktigt”, även då det handlar om svåra saker, utan att man förenklar och skojar bort. Därför är jag så glad att det blev just Anja som tonsatte. Hon tar allvaret på allvar och hennes ton är så inbjudande och varm att man känner sig trygg även i det lite tyngre. Dessutom är det ålderslöst, oväntat, modigt och maffigt. Och fantasifullt! Det gillar jag”, säger författaren Lena Sjöberg.

Info

Video

Bilder