« Alla artister
foto Magnus Lorentzon

Anna Heikkinen & Längtans Kapell

Tolkningar av den finska tangon i sökandet efter historia och rötter, en sverigefinsk identitet och ett förlorat språk.
Folk/världsmusik
Med finska och svenska texter, dragspel, saxofon, cello och stämsång, söker Anna Heikkinen & Längtans Kapell efter sitt eget Satumaa, sitt eget Sagoland, och väver en längtans väv av toner och ord.

Satumaa-Sagolandet har spelats för utsålda hus på Göteborgs Dramatiska teater, Göteborgs Stadsteaters Lunchteater och Borås Stadsteater. Föreställningen har mötts av lysande recensioner i pressen, se bifogade pdfer.

”I hypnotiskt sköna arrangemang transformeras mörka erfarenheter till något upphöjt och vackert.” Borås Tidning, 

”Längtans Kapell är energiskt närvarande i sitt spel och Heikkinens sång är avvägt känslosam.” Göteborgs-Posten, 
Visa merVisa mindre
Satumaa är titeln på Finlands mest kända tango. På svenska betyder det sagolandet. Texterna och berättandet utgår från Anna Heikkinens personliga minnen, intervjuer med släktingar, sparade brev och dagboksanteckningar från Andra världskriget – en orolig tid då Annas far, Pekka Heikkinen, kom som krigsbarn från Finland till Sverige. Som en historia berättad av ett barn till en ensamkommande speglar föreställningen även en del av vår brännande nutid och framtid.


Anna Heikkinen & Längtans Kapell kan antingen bokas för musik- och berättarföreställningen Satumaa-Sagolandet eller för en konsert.

Anna Heikkinen - sång, berättande
Larisa Ljungkrona-Mönttinen - dragspel, sång
Ida Gillner - sopransaxofon, sång
Leonor Palazzo - cello, sång