« Alla artister

Anna Svensdotter

Flöjtist med laptop & resväska
Nutida/experimentTonsättare
Det är inte varje dag som en resväska finns med i instrumentariet på en konsert, eller att den får sällskap av en flöjt och live-elektronik. Men i en konsert med Anna Svensdotter hör det snarare till reglerna. Anna har sedan 1993 funnits med på den svenska scenen för nutida kammar- och solomusik, och har under de senaste åren även arbetat med improvisation och sceniska konserter. Hon hörs också i mera oväntade sammanhang, t.ex i projektet ”Live Elevator Music” där hon var levande hissmusiker i glashissen på Hotel Gothia, men även på Arsenal Sony Center i Berlin.
Visa merVisa mindre
Ett intensivt musicerande i flera olika ensembler: t.ex duokonstellationerna SkarvFX tillsammans med basisten Johannes Lundberg, Kretslopp tillsammans med videoartisten Fredrik Olofsson. Flöjtkvartetten Forty Fingers kombineras med undervisning på Hvitfeldtska musikgymnasiet, där Anna är en uppskattad flöjtpedagog sedan många år.

Det nyaste samarbetet är en duo med tonsättaren Daniel Karlsson. Duons första verk är stycket ”Vortices” för flöjt och elektronik, hittills spelat på ”Sound of Stockholm” och Geiger#1 i Göteborg.

”Däremot var Daniel Karlsson (elektronik) och Anna Svensdotter (flöjt) stycke Vortices ett andningshål. Långa toner, övertoner, ett dronelandskap i rörelse, ljudvågor med hypnotiserande kraft.” skrev PM Jönsson, Sound of Music