« Alla artister
foto Carolin Platzek

Anne Kalmering

Sångerska, skådespelerska & producent
Folk/världsmusikVisor/singersong
Anne Kalmering, sångerska och skådespelerska, framträder med judiska folksånger från ashkenazisk- och sefardisk tradition. Med sin personliga tolkning och fascinerande röst är hon en av de mest populära uttolkarna av judisk sång i Sverige idag. Anne samarbetar med de mest etablerade musikerna i genren och har uppträtt för entusiastisk publik på festivaler, konserthallar, TV, radio, skolor etc. i Skandinavien, Nordamerica och Europa. Anne arbetar också som radioproducent, medverkar regelbundet i ”Tankar för dagen” P1 och b.l.a.producerat sagor på jiddisch för Magiska skrinet-Sveriges Radio barn varit programledare på UR barnradio och TV m.m.
Visa merVisa mindre
Duo Anne Kalmering & Miriam Oldenburg
En färgstark duo som med sång och dragspel bjuder på musik full av känsla, själ och hjärta. Texterna och berättandet är i fokus, kommunikationen med publiken är viktig. Räkna med både sång och allsång. Och när det passar bjuds även publiken upp till dans. Duon har sedan 1995 musicerat och berört på konsertscener, skolor, vardagsrum, teatrar, radio, tv och festivaler, både i Sverige och internationellt.

De kan bokas med två olika program:
• En mix mellan klezmer/östeuropeisk festmusik, berättande jiddischånger, sånger från den amerikanska jiddischteatern, sånger skrivna under Förintelsen och sånger på ladino ur den sefardiska traditionen.

• Från klezmer till Roslagens famn: En mångsidig mix mellan östeuropeisk festmusik, berättande jiddischsånger, svensk visa, fransk chanson och Evert Taube.

Sefarad (duo)
De gamla sefardiska sångerna – ladinosångerna - får nytt liv i Anne Kalmerings och hennes medmusikers tolkning. En intensiv, suggestiv upplevelse med denna sällan spelade judiska musik med rötter mellan Spanien och Orienten. Njut av en fascinerande mix av öst och väst blandad med en gnutta nordiskt ljus.

Anne uppträder ofta med Stahlhammer Klezmer Classic. Tillsammans har de bevistat allt från festivaler och skolor till TV och radio. Anne och Stahlhammer Klezmer Classic släppte 2019 CD:n Vayter.

”Kalmering präglar sångerna med sin varma, rökiga röst. Sorgset, lekfullt, starkt.”  Magnus Säll, DN 2019

Info

Video

Bilder