« Alla artister
foto: Eva Ingemarsson

Anne Pajunen

Nutida musik i sceniskt format
Nutida/experimentTonsättare
Anne Pajunens scenkonst kan beskrivas som performance, där musik och teater blandas med röst, elektronik, scenografi och en nära publikkontakt. Föreställningarna är ibland korta iscensättningar av både egna och andra tonsättares vokalverk, ibland längre föreställningar som tar hela rummet i anspråk och involverar publiken på ett inbjudande, intrikat och innovativt sätt. 
Visa merVisa mindre
2009 erhöll Anne det prestigefulla Bob Kelly-stipendiet. Hon har framträtt på nutida musikfestivaler, både i Sverige och internationellt, performancefestivaler, klubbar, konsthallar och på musik- och teaterscener. Anne är verksam som tonsättare och medlem i Föreningen Svenska Tonsättare.

”Lyssna nu, för jag dör snart (tror jag)!” (ca: 20-30 minuter) En humoristisk och rörande performance”opera” om döden och/eller oväntad lycka. Publiken bjuds in till Fru Silvers begravning där hon själv hälsar gästerna välkomna vid entrén. En telefonsvarare har en viktig roll i händelseförloppet. För röst, live-elektronik och tape.

Undantagskatalogen + Två sagor - ett performance med konsekvenser (se video to whom...)
Två sagor och en katalog. Och lite reklam. Ett obekvämt verk för 2 röster, rullbandspelare och resegrammofoner. SuperDuon – Anne Pajunen och Thomas Ringqvist, bjuder på en intensiv sagostund och en ”katalog”-aria, med reklamavbrott som erbjuder en stunds vila med huvudet i sanden. Mer info i pdf här intill.

House of S.M.O.K
S.M.O.K bildades 1994 av Anne Pajunen och Lena Frilund som gick bort 2014. Idag är Anne ensam konstnärlig ledare och arbetar i olika konstellationer. Med en ny och egen form av musikdramatik skapas drömspelslika happenings, gatuföreställningar, i haute couture på catwalks, helaftonsföreställningar, gerillanedslag etc. Ensemblen har över 20 produktioner bakom sig. För mer info - se pdf här intill