« Alla artister
foto Stig-Magnus Thorsén

Awilas

Experimentellt, oväntat och vackert.
Folk/världsmusikNutida/experiment
Med fokus på röst och dragspel skapar Awilas egna klangvärldar. Ett intimt och utforskande poetiskt landskap som rör sig mellan visor, sånger och improvisatoriska stycken. Egna texter och kompositioner där den fria improvisationen har en självklar plats. Förutom röster och dragspel används gitarr, klockspel, loopar, kalimba, slagverk och vatten som droppar.

Anki Wallgren - röst, gitarr, loop, kalimba, ibu
Larisa Ljungkrona - röst, dragspel, klockspel 
Visa merVisa mindre
Awilas utnämndes till Årets nykomling på Folk- och Världsmusikgalan 2017 i Helsingborg. Juryns motivering löd:
“Folkmusik är tradition och tradition är utveckling, förändring. Att hitta nya stickspår längs gamla stigar gör folkmusiken levande. Här möts tradition och nytänkande alldeles särskilt starkt, här är en vinnare som med intrikat samspel och nyfikna sinnen ser bortom gärsgårdarna och bjuder in oss till nya upplevelser.”

Duons debutalbum "Under Awilas himmel"  fick fina recensioner, bl a: "Några gånger per år kommer det en svensk skiva som bara knockar mig och nästan inte går att sluta lyssna på. I våras var det Bazar Blås bästa någonsin, "Twenty", och nu dök nya duon Awilas debutskiva "Under Awilas himmel" upp - fantastisk! Sång- och dragspelsbaserad delvis improviserad nyfolkmusik som vågar andas och ta ljuvlig tid på sig fram till sina sagolika urladdningar och handlar om svåra och innerliga sidor av människolivet." Per Guldbrandsen producent P2-världen

I regnet faller stjärnor är precis så vacker och stilla som titeln ger sken av. De båda kvinnorösterna svävar och väver sig samman och går omlott kring varandra i något av det vackraste jag hört på en svensk skiva i år.” Timo Kangas, Lira musikmagasin

Awilas har setts på många olika konserter, festivaler och föreställningar, bl a Fanö Free Folk Festival (DK), Backafestivalen, Stallet i Stockholm, Kulturkalaset, Internationella Spelmansstämman, Klubb Ankaret i Göteborg och Floating Castle Festival (SLO).