« Alla artister
foto Anders Steinwall

Barnen mitt i musiken

Intimt konsertformat , klassisk musik, små barn - Barnen mitt i musiken
Förskola
Ett helt nytt koncept för att de yngsta barnen ska få uppleva klassisk musik på ett lekfullt sätt. En stråkensemble spelar musikstycken ur den klassiska repertoaren och några barnvisor i snygga arrangemang. Barnen har musikerna och instrumenten alldeles nära, så att de känner musiken i kroppen.  

Sångledaren Kristina Sturk rör sig mitt bland barnen, och tar hjälp av rekvisita som t.ex. tunna scarfs, tygstycken och en ”hemlig låda” med olika handdockor m.m. för att aktivera barnen. Föreställningen har turnerat i Norrland tillsammans med Norrlandsoperans symfoniorkester. 
Visa merVisa mindre
Konsertformatet kan bokas i flera varianter: 
Bäbiskonsert - för barn under ett år med föräldrar.
Barnkonsert - barn i förskoleåldern eller äldre. Barnen interagerar mer, de får följa med Mozarts fågelfångare, Haydns pukslagare och andra musikaliska äventyr.
Konsert för vuxna med tidig utvecklingsnivå eller intellektuell funktionsnedsättning.
Tillsammans med sjukhem/äldreboenden - där de boende får både en musikupplevelse och glädjen att se barn.

Sagt om föreställningen av arrangörer och publik:
”Inte ofta man får vara med, se och höra en pedagog, som sprider nyfikenhet, glädje, och som tar omedelbar kontakt med barnen, med värme och kärlek. Ljuv musik från orkestern, skönsång från Kristina. Alltså, vi är mycket glada och nöjda till sinnet. Kristina ser vi gärna igen!”

”Våra barn sjunger och leker Haydns pukslagssymfoni fortfarande efter 1,5 vecka sen vi var på konserten!! :-) Fantastisk konsert!!!”