« Alla artister

Britta Persson

Manifestpris för årets barnalbum 2020
FörskolaPop/indie/rock/urbanVisor/singersongÅk F-6
Britta Persson och hennes band framför det hyllade albumet Folk – Dikt och toner om personer med texter av Lisen och Emma Adbåge. En familjekonsert för alla mellan 4 och 94 år.

Det är inte alltid lätt att lyssna på musik tillsammans med de yngsta människorna i vår närhet. Dom kan inte relatera till ”Yeah-baby-come-on” och du känner inte så mycket för ”Lilla snigel”. Ibland dyker det upp skivor som barn och vuxna kan mötas i. Som när James och Karin eller Jojje och Barbro fick till det. Och i sammanhanget vore det konstigt att inte nämna Bröderna Lindgren som Britta Persson gästat både en och två gånger.

Skivan Folk – Dikt och toner om personer släpptes hösten 2019, blev hyllad i media och startskottet på en debatt om barnkulturens status som kulminerade när Grammis valde att slopa barnkategorin. P1 Kultur kontrade i en krönika: ”Britta Perssons skiva är årets album alla kategorier.”
Visa merVisa mindre
Det handlar om att vara människa. Hur det är att vara en Tyst person, om att Trösthandla, om någon som gör allt rätt och heter Susette, och om vad som händer sen: Vad händer när man dör? Är det som en flytt? Hur vet man hur man gör? Blir allting plötsligt nytt? Det mest uppmärksammade spåret Det finaste handlar om den som sjunger. På skivan är det Amanda Bergman, Petter Winnberg, Nino Ramsby, Kristofer Åström och Sibille Attar som gör det, på konserterna är det publiken som byter ut till eget namn och stämmer upp i allsång. Och när budskapet letat sig in till precis alla i rummet är konserten slut. Mission completed.

PRESSKLIPP

Info

Video

Bilder