« Alla artister
foto Angelica Engström

Carl-Axel Dominique

Pianist och kompositör
Jazz/improvisationKlassisk/operaTonsättare
Carl-Axel Dominique, konsertpianist, har sida vid sida med den klassiska repertoaren framför allt lanserat ovanlig och nutida musik av kompositörer som Charles Alkan, Erik Satie, Sven-David Sandström och många fler. Carl-Axel räknas som en av vår tids främsta interpreter av Messiaens musik som han har instuderat med kompositören själv i Paris. 

Tillsammans med hustrun Monica har Carl-Axel specialiserat sig på fyrhändigt pianospel, både improviserat och komponerat, med åtskilliga turnéer genom Sverige och i Europa. Paret har gjort stor succé med Igor Stravinskijs fyrhändiga version av ”Våroffer”, som de framfört såväl i Sverige som utomlands, tillsammans med dansare från Kungliga Operan i Stockholm men även konsertant.

Som kompositör har Carl-Axel skrivit en mängd musik för film, teater, revy och jazzmusikaliska sammanhang. Carl-Axel har även förärats många priser och utmärkelser genom åren, bl a Kungliga Musikaliska Akademiens medalj för tonkonstens främjande. Carl-Axel blev 2009 invald i Kungliga Musikaliska Akademien.
Visa merVisa mindre
Ett litet pianorama
Carl-Axel framför musik bortom tid och rum som speglar naturen i all sin mångfaldiga enkelhet. Musik av bl.a. Skrjabin, Mozart, Debussy och Messiaen.

Duo Ehde/Dominique: Det vackraste
Cellisten John Ehde och Carl-Axel Dominique presenterar några av sina favoritmelodier i delvis ny tappning, såväl originalverk för cello och piano som egna gestaltningar. 

Fingers Unlimited: Carl-Axel & Monica 
Med sin tekniska brillians och unika förmåga till publikkontakt bjuder de på ett friskt klassiskt och improviserat program. Det blir klassiska verk av bl.a. Franz Liszt, Edvard Grieg, Debussy, Satie, Ravel och Messiaen men även bl.a. jazzstandards, egna kompositioner såsom Monicas Tillägnan samt en orsapolska i egen tappning.


Info

Video

Bilder