« Alla artister

Compoz

Det ljudande rummet — Turnéstart hösten 2016
Nutida/experiment
En interaktiv ljud­konstinstallation. Ett rum som reagerar på dina rörelser. Musik, ljud, text och koreografi i ett. Upplev Compoz – det ljudande rummet!
Visa merVisa mindre
Compoz är ett ljudkonstprojekt som utforskar nya möjligheter att styra ljudet med kroppen, utifrån olika individers förmåga. Compoz består av flera fiktiva rum och upplevelsen är aldrig densamma – du som besökare styr och leds av hur rummet svarar på din närvaro. 

Compoz fick svensk premiär i oktober 2016 på Lat 63 i Östersund. Se SVT-inslaget här.  12-17 januari visas  Compoz på Reaktorhallen i Stockholm, läs om föreställningstider i pressreleasen här bredvid. Därefter går projektet på turné runt hela Sverige och det går att boka till din stad eller kommun. En möjlighet till en unik publikupplevelse där varje besökare får vara medskapare. 

Compoz är perfekt för muséer, konsthallar, black boxar etc, och kan ske som en egen konsthändelse eller integreras i befintliga evenemang eller utställningar. Läs mer om grundläggande lokalkrav i bifogade spec. eller skicka ett mail till Compoz så får du mer information.

Presscitat:
”Jag är ett rum öppnar dimensioner i rummets väggar och tar med min tanke på en flygtur utanför rummets fysiska. Verket ändrar också karaktär, från att handla om ett rum, till att hantera existentiella tankar om vad ett rum eller liv är.”
Linda Petersson, konstkritiker, i Länstidningen Östersund

”Det gäller att ständigt plocka ned verkligheten i dess beståndsdelar och sätta ihop den igen. Bygga sitt mentala rum, precis som i utställningen Compoz.”
Torbjörn Aronsson, nätkonsttidskriften Volym (2016-10-20).

”Som besökare känner man verkligen att man är i verkets mitt – att man är i centrum av det.”
Inslag i P4 Jämtland 

Compoz ägs och drivs av Musikcentrum Öst och har skapats av Audiorama tillsammans med Kapellet, koreo­graf Anna Källblad och Medis5. Projektet sker med stöd av Arvsfonden.