« Alla artister
foto: Annali Andersson

David Linnros

Improvisationsmusiker inspirerad av konstmusik, noise och drone.
Nutida/experiment
David Linnros är improvisationsmusikern som mer och mer ägnar sig åt ett experimentellt utforskande av musikens fysikalitet och olika långsamma men orubbliga förlopp. Inspirerad av konstmusik, noise och drone skapar han såväl kaotisk frijazz som ljudinstallationer, med hjälp av elektronik, saxofon och allt annat som kan låta.
Visa merVisa mindre
David är bandledare för gruppen Konatus i vilken även Ida Lundén, Niklas Korssell och Dror Feiler ingår. Bandet har verkat med nuvarande sättning sedan 2006 och släppt två skivor: Baruch (2009) och Ethics (2018). Musiken är en frontalkrock mellan flämtande frijazz, skärande noise och lyhörd improvisationsmusik. 

Kymbe är en ljudinstallation David skapat tillsammans med slagverkaren och tonsättaren Lise-lotte Norelius. Den består av 16 cymbaler vilka med hjälp av små högtalare hela tiden vibrerar med sin egen klang. Resultatet blir en ljudmatta att promenera i, eller lägga sig under och lyssna efter varje dold överton.

Stycke för altsaxofonkvartett är en undersökning av kombinationen av så kallade differenstoner och distortion. Under trettio minuter får lyssnaren sjunka in i denna täta ljudväv, vilken långsamt rör sig från altsaxofonens ljusa och tunna klang över till distortionens mycket intensiva men dynamiska ljudflod.