« Alla artister
foto Göran Petersson / Daniela Hasse Coutinho

Dreamers´ Circus

Ny Nordisk Musik
Folk/världsmusikNutida/experiment
Den unga dansk-svenska trion Dreamers’ Circus för skandinavisk musik i en ny riktning. Samtida och oändligt innovativa i deras konstnärskap drar de inspiration från djupa traditioner i dansk och svensk folkmusik, mästerligt omformande skandinavisk musik till något lysande, skarpt, glänsande och nytt.
Visa merVisa mindre
Med violin, piano och cittern och mycket mer skapar Dreamers’ Circus musik som visar en lekfull uppfinningsrikedom förenad med skandinavisk känslighet som är både elegant och cool. De har vunnit åtskilliga priser i Danmark, bland annat fem Danish Music Awards, och detta genreöverskridande bands fokus är att föra ut ny skandinavisk musik till en bred internationell publik. 

Dreamers’ Circus ser sina traditionella rötter som början på en resa och vet att tradition inte ska vara en tvångströja. Denna äventyrliga attityd tillsammans med deras enastående musikalitet har fört bandet till så skilda scener som Sydney Opera House och Roskilde Festival samt turnéer till konserthusen i Europa, USA och Japan. 

Dreamers' Circus är: Nikolaj Busk (DK) på piano och dragspel, Ale Carr (SE) på nordic cittern och Rune Tonsgaard Sørensen (DK) på violin. Rune är även medlem av den världskända ECM-ensemblen Danish String Quartet. 

Tom Sherlock Management
tom@dreamerscircus.com
+353 (87) 223 4541