« Alla artister

Duo Anna & Olof

Barockinspirerad folkmusik
Folk/världsmusik
Anna Ander och Olof Ander är två barockmusiker som i olika konstellationer har hela Europa som arbetsfält . Här möts de i en folkmusikduo där de ger nytt liv åt traditionella sånger från Sverige och Storbritannien med inspiration från barocken. Olof spelar på svensk mandola, cister, irländsk cittern och barockinstrumentet viola d´Amore till Annas sång.
Visa merVisa mindre
Duo Anna & Olof
Här samsas välkända pärlor och undangömda skatter i den folkmusikaliska repertoaren som sträcker sig från barockens tid och fram till idag. Publiken får följa med i både hisnande och charmiga berättelser om och kring musiken och sångerna. Man får även möjlighet att bekanta sig med de unika barock- och folkmusikinstrumenten. 

Aktuella program
Barock folkmusik från ö till ö 
Folkvisor från Gotland (och övriga Sverige) och de Brittiska öarna på instrumenten irländsk 10-strängad cittern och cister. 

Barock folkmusik kring Bellmans tid 
Folkvisor och lutsånger från 1600-1700 talets Sverige och Storbritannien i ny tappning av Duo Anna & Olof. Den folkliga själen möter det aristokratiska hjärtat med traditionella visor, engelska lutsånger samt en och annan Bellman. 

Olof Ander har studerat viola och violin på Kungliga musikhögskolan i Stockholm och på Universität Der Kunste Berlin. Olof har ett gediget intresse i folkmusik och detta har lett honom till att även traktera instrumenten svensk mandola, cister och irländsk cittern. 1700-tals instrumentet Viola d´Amore är det senaste tillskottet i hans musikaliska arsenal och den gav honom även ett ärofyllt stipendium av Drottningholms slottsteaters vänner, 2017. 

Anna Ander är utbildad i renässans- och barocksång på Musikhögskolan i Göteborg och i London, och har bl a studerat för Emma Kirkby och Susanne Rydén. Inom den tidiga musiken har hon en duo med Jakob Lindberg, professor i luta vid Royal College of Music i London, som hon tillsammans med givit ut albumet ”Återspeglingar-svenska sånger”.  Anna är en sångerska med stor genrebredd och det musikdramatiska intresset har givit henne framstående roller i uppsättningar med bl a barockkompaniet Utomjordiska i Göteborg.