« Alla artister

Hear here!

Fri improv i London, Tokyo, NYC, Washington DC & Stockholm
Jazz/improvisation
När fem av Sveriges främsta improvisationsmusiker möttes på Café Oto (London) för att spela med brittiska musiker föddes ett av de senaste årens mest unika film-, konst- & musikprojekt. I september får projektet svensk premiär på Fasching. Därefter en USA-sejour till NYC och Washington DC.
Visa merVisa mindre
Initiativet till Hear here! kom från pianisten Lisa Ullén och tillsammans med Musikcentrum Öst utvecklades det till en fullskalig konceptuell road show som även involverar film av guldbaggevinnande filmaren Mårten Nilsson, ett artwork av konstnären Jockum Nordström & prisbelönte grafikern Johan Melbi och en rad skivinspelningar av ljudekvilibristen Sigge Krantz

I varje konsert ingår också lokala musiker och medverkande har varit Seymor Wright & Ute Kangiesser (UK), Michiyo Yagi (Jap) och i USA kommer bl a Okkyung Lee att spela med Hear here!

Varje konsert är helt unik och sker i nuet utan förberedelser eller någon förberedd musik. 

Projektet har hittills ägt rum i London och Tokyo och vid Faschingpremiären i september 2016 finns de första visuals med live innan projektet åker över Atlanten. Den färdiga filmen (som fått produktionsstöd av SFI) visades på Göteborgs Film Festival 2017. En kort trailer finns här på sidan.

Läs Kevin Legendres recension av en av Oto-konserterna här.
Recension i DN 9/9 från konserten på Fasching här.

Hear here! är:
Lisa Ullén — Piano
Sofia Jernberg — sång
David Stackenäs — gitarr & objekt
Ida Lundén — liveelektronik & objekt
Nina de Heney — bas (t o m London & Tokyo)
Mariam Wallentin — sång (Stockholm)
Christopher Cantillo — Trummor (Stockholm, WDC och NYC)
Projektet är helt finansierat av Musikverket