« Alla artister
© Michael Rathmayr/Reeperbahn Festival

Keychange 2.0

Vi måste ändra på könsfördelningen i musikbranschen! Vill du vara med?
VAD ÄR KEYCHANGE? 
Keychange 2.0 är ett utvecklingsprogram för artister och nyckelpersoner i musikindustrin. Keychange riktar sig till dem som definierar sig som kvinnor, icke-binära eller transpersoner.
Keychange är också ett växande nätverk av festivaler och musikorganisationer med ett tydligt mål: en jämställd musikbransch!
Visa merVisa mindre
Är du en festival, ett konserthus, ett skivbolag eller annat företag/organisation inom musikvärlden? Mer än 280 internationella festivaler, institutioner och organisationer har redan skrivit på Keychanges avsiktsförklaring om att jobba mot ett jämställt musikliv 2022. Kontakta oss för att skriva på du också.

VARFÖR BEHÖVS KEYCHANGE?
Statistik visar tydligt att vi har långt kvar till ett jämställt musikliv. Om musikvärlden skall fortsätta utvecklas måste alla talanger få samma möjligheter utan att bli begränsade. Genom att arbeta stärkande för individer och politiskt gentemot musikvärlden tar Keychange stora steg mot lika representation på och bakom alla musikscener, i studios och vid mixerbord, i programblad och tidningar och i styrelser och organisationer.

Keychange 2.0 lanserades på Reeperbahnfestivalen 2019 se video här:

Initiativtagare Vanessa Reed om Keychange 2017 – 2019 se video här:

Keychange 2.0 drivs av Reeperbahnfestivalen i Tyskland, PRS Foundation i Storbritannien och Musikcentrum Öst i Sverige. Partners är ytterligare 9 länder och festivaler och projektet sker med stöd av Kreativa Europa och nationella fonder och upphovsrättssällskap. I Sverige stöds Keychange 2.0 av Stim och festivalpartner är Way Out West. Läs mer om projektet, övriga partners och sponsorer på Keychanges hemsida.

Info

Video