« Alla artister

Lönnebergakvartetten

– producerar föreställningar för både skola och familj med måttot Klassisk musik till ALLA.
För äldreFörskolaKlassisk/operaÅk F-6
Välkommen till den sjungande stråkkvartetten! En helt unik kvartett som sedan grundandet 2006 turnerat flitigt för både barn och vuxna, i både slott och koja, skolor och konsertsalar och består av fyra av våra mest anlitade frilansmusiker som spelar i alla sammanhang från barockopera på franska konsertscener till pop i schlagerfestival: Malin-My Wall, Hanna Wiklund, Nora Roll och Magdalena Mårding.
Visa merVisa mindre
Tårtsväng med Pippi och Beethoven 5 - 9 år
En barn- & familjeföreställning där Astrid Lindgrens musikskatt blandas med den klassiska musikens pärlor - Mozart, Beethoven, Grieg och Strauss. Lustfyllt, integrerande och instruktivt och barnen deltar med sång, dans och rörelse. Föreställningen har turnerat sedan 2012 och spelats för många tusen barn över hela Sverige bl a som del i utbuden hos Länsmusiken Stockholm, Länsmusiken Kalmar, Västmanlands länsmusik, Musik i Väst och Scenkonst Sörmland.

Den Du Är 10 - 13 år
Alla håller med om att varje människa är unik. Varför är vi då så rädda för att vara olika? Kvartetten vrider och vänder på begrepp och undersöker världens mest existentiella ämne: Den Du Är. Om att vara människa i gruppen: en unik varelse med behov av att vara en del av en helhet, gruppen, samhället. Det handlar om glädje, rädsla, ilska, sorg och hopp. Musik och sång, från 1600-talet ända fram till vår tid, från Henry Purcell till Beyoncé och därtill ord, rörelse, beats, rap och barns egna röster. Den Du Är har turnérat för flera tusen barn i regi av bl a Scenkonst Sörmland och Länsmusiken Västmanland och blivit enormt väl mottagen med stor entusiasm från elever och lärare. Föreställningen ingår i Länsmusiken i Stockholms utbud under läsåret 2018/19 och går att boka subventionerat för kommunala inköpare i Stockholms län. Boka via Länsmusiken

Lönnebergakvartetten gör även föreställningar anpassade för förskola och grundskola och inom ramen för Skapande skola.

Mer info i pdf här intill.

Alla Tiders stråkkvartett
Under namnet Alla tiders stråkkvartett presenterar kvartetten program för vuxna där de blandar klassiskt med visor, jazz och pop. Stråk blandat med sång! 

Program
Populärmusik i stråktappning - godingar av Sten/Stanley, Abba, Hasse å Tage, Beatles, Elvis mfl.
Tidlös musik - jazz, tango och evergreens. 
Klassiska pärlor - t ex Mozarts Eine kleine Nachtmusik, Bizets Carmen och Strauss Wienervalser.  
Jul och midsommar 

Alla tiders stråkkvartett har varit en del av Kultur i vårdens utbud sedan 2006 och ser mötet med gamla och sjuka som en av deras viktigaste kulturgärningar.

Mer info i pdf här intill