« Alla artister

Magnus Lindgren

Internationellt hyllad saxofonist
Jazz/improvisation
Magnus Lindgren är saxofonist, flöjtist och arrangör. Ända sedan debuten har han hyllats både för sina plattor och för konserter. Han har uppmärksammats inte bara i Sverige; med sin kvartett har han turnérat regelbundet i Europa med stor framgång. En av hans fans, grundaren av Montreux Jazz Festival, Claude Nobs, blev så imponerad av Lindgren att han genast bjöd in honom till den prestigeladdade festivalen.
Visa merVisa mindre
Magnus Lindgren gav sig ut på sin första turné vid 18 års ålder med Peter Johannesson Quintet och Herbie Hancock. Bland dem Lindgren arbetat med sedan dess kan nämnas Joe Sample, Wilton Felder, James Ingram, Koop, Bob Mintzer och Barbara Hendricks.

Han har släppt flera skivor i eget namn – senast Magnus Lindgren Fyra (2012). Han har vunnit en Grammy liksom flera fina jazzpriser. Magnus Lindgren är även efterfrågad som kompositör och arrangör. Som exempel kan nämnas att han skrev musik till 2003 års Nobelfest och under 2012 arrangerade Magnus för en ensemble ur Berlinfilharmonikerna och deras 25-årsjubileum av Kammermusiksaal i Philharmonie i Berlin. 

Magnus har genom åren samarbetat mycket med Nils Landgren och under våren 2012 genomförde de nio nästan utsålda konserter tillsammans med Bohuslän Big Band och Wermland Operas Orkester under namnet ”Folkton, visa & jazz”. Magnus arrangerade musiken, dirigerade de båda orkestrarna och var solist. Succén var ett faktum. I Orkester Journalens recension för konserten kan vi läsa: ”Sveriges svar på Quincy Jones”. Magnus är även medlem i Nils Landgrens Funk Unit