« Alla artister
foto: Anders Henrikson

Nanna Walderhaug

Sjungande gitarrist med stark scennärvaro
TonsättareVisor/singersong
Nanna Walderhaug är en lika innerlig som intensiv sångerska med en särpräglad gitarrstil. Hennes låtar är musik och text i tajt samspel, och en helt egen genreanarkistisk version av den svenska visan.
Visa merVisa mindre
Falleralla utom jag
Nanna Walderhaug är aktuell med nya albumet Falleralla utom jag, som innehåller tio av hennes låtar i egna arr. Nanna spelar sina låtar både ensam med sin gitarr och med kompbandet från skivan.

Nanna Walderhaug - sång & gitarr
Magnus Ek - trumpet
Anna Holm – kontrabas & kör
Stefan Nielsen - trummor

”Texterna är fyndiga och självaste Cornelis Vreeswijk hade nog blivit avundsjuk. Falleralla utom jag är helt enkelt en mycket trevlig skiva. Alla fantaster av svensk musik med fokus på text har mycket att hämta här” LIRA om Falleralla utom jag

Nanna har kompat teater en period, både live och i radio. Hon har spelat mycket för den äldre publiken, bl.a. i kultur i vården, och har en bred repertoar av klassiska visor, schlager och allsånger.

Visor till Sjöss
I musikprogrammet ”Visor till Sjöss” spelar och sjunger Elin Lyth och Nanna Walderhaug låtar med sjömanstema: visor, folkmusik och schlager. Musiken åtföljs av berättelser ur boken ”den tyste talaren”, en samling av sjömannen Oskar Johan Lyths brev hem till gården från sina resor runt förra sekelskiftet.

Elin Lyth - sång
Nanna Walderhaug – gitarr och sång

Låtskrivare, textförfattare och arrangör
Nanna är en driven textförfattare och utbildad arrangör med uppåt hundratalet låtar och instrumentala stycken på sin verklista. All hennes musik innehåller ett berättande, bokstavligen eller bildligt.