« Alla artister
foto Miki Anagrius

Nils Berg Cinemascope

Jazz möter YouTube möter världen
Jazz/improvisationÅk 7-gymnÅk F-6
Nils Berg är känd som en av de mest inflytelserika rösterna inom nordisk jazz. Sedan debuten 2004 har han gett ut åtta skivor som bandledare, och gjort sig känd för breda samarbeten med så vitt skilda världar som Håkan Hellström, Cullbergbaletten, Forss och Mando Diao. 
Visa merVisa mindre
Med Nils Berg Cinemascope drar han just gränsöverskridandet till sin absoluta spets. Genom lånade YouTube-klipp på sångare och musiker från världens alla hörn skapar bandet såväl ny musik som nya scener där Stockholm, genom en projektor placerad på scen, möter Bhutan, Texas, Osaka eller Indien. En konsertupplevelse utöver det vanliga där gränser suddas ut mellan digital och akustik teknik: allt utförs live med YouTube-gästerna som projiceras bakom trion.

Bandet har släppt två fullängds-album, debutskivan Popmotion (2011) och Vocals (2013). Det senaste släppet är en film, som efter visningarna i svenska salonger hittat en digital bioduk på www.nilsbergcinemascope.com/vocals

För barn/unga
För ett par år sedan skapades en barn- och ungdomsföreställning utifrån Nils Berg Cinemascopes repertoar. Föreställningen producerades av norska rikskonserter och har spelats över 100 gånger.  Kan bokas med Kulanpremier inom Sthlms stad.

Nils Berg - video, basklarinett, tenorsax, flöjt
Christopher Cantillo - trummor
Josef Kallerdahl - kontrabas, elbas

Press:
"den svenska jazzens Fellini" DN
"Irresistible!" Rolling Stone