« Alla artister

Q

”... en härlig vansinnespoet, som med både känslighet och våldsamhet lyser klart på scenen”
Jazz/improvisationNutida/experimentPop/indie/rock/urban
Q – aka Qarin Wikström- har i över ett decennium varit en aktiv del av den blomstrande avantgarde/experimentella musikscenen i Köpenhamn. Hon har gett ut 17 album hittills, som kompositör/medkompositör med olika projekt och ensembler. Med skivan UP UP UP (2018) presenteras Qarins musik i soloformat för första gången. Ett destillat av hennes musikaliska vandring genom kammarmusik, folkmusik, pop, jazz och fri improvisation. Sånger som belyser gemenskapens nödvändighet, varje människas viktighet, tro och tvivel på den tid vi lever i.
Visa merVisa mindre
När musiken spelas live har hon sin ensemble Q Pieces med sig: Qarin Wikström - sång, keys, elektronik Simon Toldam - keys Samuel Hällkvist - gitarr Peter Bruun - trummor, keys, sång

Qarin Wikström har gett ut skivor med bl.a. Kostcirkeln, Shitney, Sekten, Orbit Stern & Q och reBell. Med bakgrund i ett brett genre-spektrum med allt från kammarmusik via pop till fri improvisation, framträder Qarins musikaliska vision som en bekännelse till alla de olika influenserna; de blandas i hennes musik till en ännu icke namngiven genre. Hon är medlem av Köpenhamnska independent skivbolaget ILK music, nominerad och mottagare av flera Danish Music Awards Jazz, och tog emot Danska Statens Kunstfonds 3-åriga arbetsstipendium i 2012. Hon har därutöver skrivit musik till modern dans och teater, gett ut musik i kuriösa format som tändstickaskar, anteckningsböcker och pannband, och turnérat flitigt i Europa, USA och Japan med olika konstellationer.