« Alla artister
foto Jörgen Sälde

Quilty

Sea shanties och saltstänkta toner.
Folk/världsmusik
Quilty - Out on the Ocean 
Publikkära och nyligen 25-års jubilerande Quilty är nu i full färd med att än en gång erövra hela vårt avlånga land - nu med sitt nya projekt Out on the Ocean (Tyskland har redan hunnit få en del av kakan). Sea shanties, emigrantvisor, kärleksballader och sånger om storslagna äventyr till havs utgör stommen i detta saltstänkta och tjärdoftande konsertprogram av irländska och skotska folkvisor med Atlanten som fond. Svängiga reels, jigs och hornpipes till smäktande känslor och drastisk humor. 

2020 inleddes med en Västerbotten-turné i februari producerad av Norrlandsoperan. I mars följer 11 konserter i bl.a. Gävle, Stockholm och Malmö. Se hela kalendern här:

Konserten på Gävle konserthus den 4 mars spelas in av SR P2 live med sändning på Saint Patrick´s Day den 17 mars kl 19:03, lyssna här:

I samband med Folk & Världsmusikgalan är Quilty är nominerat till utmärkelsen Årets Grupp! Prisutdelningen sker den 14 mars på Musikaliska i Stockholm, läs juryns motivering här: 

Materialet till Quiltys kommande album spelas in live på konserterna under våren.

Videoklipp kan ses här: och här:

För april 2021 står en Västernorrlands-turné på programmet, producerad av Scenkonst Västernorrland.
Visa merVisa mindre
Dag Westling - sång, 5 string banjo, gitarr, tinwhistle Esbjörn Hazelius - fiol, sång Gideon Andersson - irländsk bouzouki, mandolin, bodhran, sång Staffan Lindfors - kontrabas, sång 

Quilty bildades 1993 och är närmast att betrakta som levande legender på den irländska folkmusikscenen i Norden.  Quilty har med åren skapat sitt eget sound och satt sin prägel på den irländska folkmusiken.

Diskografi: 
A Drop Of Pure (1995)
I´m Here Because I´m Here (2001) 
Apples In Winter (2015) 
Quilty 25 (2018).