« Alla artister

Shitney

Ny, kompromisslös musik med en kontrasterande akustisk och elektrisk ljudbild.
Nutida/experiment
Shitneys medlemmar befinner sig alla i utkanten av musikalisk normalitet och musiken, som består av saxofon, keybord, elektronik och röst, är tidvis oroväckande, men även stor och symfonisk. De skapar en oförutsedd mix av konkret och abstrakt i användandet av beats, samplingar och syntetiska och akustiska ljud. Nyligen har användandet av svartvita visuals kommit med som en ny medspelare och ger ytterligare en kontrast till Shitney’s musikaliska universum. 
Visa merVisa mindre
Medlemmarna i Shitney har tidigare arbetat tillsammans i en rad olika musikaliska konstellationer, som Pistol nr 9, Maria Faust Jazz Catastrophe och Television Pickup.

Maria Faust, estnisk kompositör och saxofonist – mest känd från hennes egna band Maria Faust Jazz Catastrophe och Maria Faust Sacrum Facere, vinnare av flera Danish Music Awards. 

Katrine Amsler, dansk kompositör och pianist – mest känd från hennes ständigt föränderliga och nyskapande Television Pickup. Jobbar också med improvisationsmusik i olika ensembler, som producent, med filmmusik, sound design och musik till dataspel. 

Qarin Wikström, svensk kompositör och vokalist – mest känd från hennes band Kostcirkeln, och som medlem i de kollektiva ensemblerna Sekten och Babkarej. Jobbar också som kompositör/artist till kontemporär dans, som soloartist under namnet Q, och i en rad mindre improvisationsensembler.