« Alla artister
foto: Gunnel Johansson

Süperstar Orkestar

Medryckande och upplivande festmusik från Balkan
Folk/världsmusikSkapande skolaÅk 7-gymnÅk F-6
Sveriges mesta balkanbrassband har gjort det mesta från guerilla-workshops i klassrum till jättefestivalen i Guca, Serbien. De har rest på Balkan, träffat och spelat med fantastiska musiker och band från de romska områdena i Makedonien och Serbien och turnerat flitigt i Sverige. 

I SVT-serien ”Svenskarna i Guca” fick tv-publiken följa bandet på turné till den stora brassbandsfestivalen i Guca i Serbien. 

Deras fjärde album ”Trubaci” släpptes 2016. 

Balkanbrass är folkligt och något som i princip kan gillas av alla menar de och TV-program som Musikministeriet, där de spelade tillsammans med Thorleifs eller Talang där de utmanade Bert Karlsson finns också med i bagaget.
Visa merVisa mindre
Süperstar Orkestar bildades 1997 och har specialiserat sig på blåsorkestermusik från Balkan. Flera gånger har orkestern rest till Serbien och Makedonien där de har träffat musiker och uppträtt på festivaler och andra ställen. De har även turnerat runt Sverige och grannländerna. De är också ett populärt inslag på bröllop och andra fester. På klubben Balkan Superstars på Södra Teatern i Stockholm presenterade de unika gästspel från Balkan.

Göran Christensen, bastuba
Jens Edenhed, klarinett
Lars Ydgren, saxofon
Magnus Hedenborg, trumpet
David Bryntesson, trumpet
Anton Grandert, tenortuba
Håkan Säfvestad, tenortuba
Erik Nilsson, bubanj

Förutom den energifyllda och medryckande Balkanmusiken berättar musikerna om melodierna och erfarenheter från sina resor. Eftersom orkestern spelar akustiskt och är rörlig - och för att få riktig kontakt med sin publik - går de ut bland publiken under delar av konserten. Detta brukar vara väldigt uppskattat.

Sagt och läst om Süperstar Orkestar: "Fullfjädrad och avgjort svettig festmusik som sätter färg på vilket party som helst. Jag lovar." Eskilstuna-Kuriren, Peter Bornemar "Ett av Sveriges mer framgångsrika men ändå ganska okända livekoncept." Dagens-Nyheter, Andreas Ekström "Den som lever sitt liv utan denna platta är det synd om..." Värnamo Nyheter, Dan Östberg 

För äldre, barn/unga m fl
Förutom konserter spelar Süperstar Orkestar för barn och ungdomar i skolor och på sjukhus, för seniorer på äldreboenden och även ute på företagsevenemang och events samt festivaler och fester. 

Mer info finns i pdfer här intill.