« Alla artister
foto: Marcus Wrangö

There are no more four seasons

Vivaldi 2009
Klassisk/operaNutida/experiment
There are no more four seasons är namnet på en duo bestående av de elektroniska musikerna Mattias Petersson och klassiska violinisten George Kentros. De tar äldre musikverk och komponerar om dem för att de återigen ska vara relevanta i nutiden. 
Visa merVisa mindre
De är även ett skickligt liveband och spelar på allt från rockfestivaler till konsertsalar, vid sidan av workshops för högskolor och musikintresserade ungdomar. Deras självbetitlade debutCD kallades för "en av förra decenniets tio bästa klassisk skivor" av DN, och Time Out New York har kallat dem en ”must-see”, där ”resultatet sitter ihop tätare än en Ikea-bokhylla.” 

Förutom den självbetitlade debutCD har de även gett sig i kast med verk av Ravel, Biber och nu senast Johann Strauss d.y. Hela tiden strävar de efter att återuppfinna det som en gång gjorde dessa verk så viktiga. 

I projektet Re:Bell samarbetar there are no more four seasons med poeten Daniel Boyaciouglu och sångerskan Qarin Wikström. Där sätts en nationalskald från 1700-talet i ett nutida svensk perspektiv, där integration, genus, musikalisk form och laptop är några element som vidrörs. Eller uttryckt på ett annat sätt: kvartetten tar avstamp i några av Fredman’s Epistlar och funderar på vilken relevans de kan tänkas ha för dagens Sverige.

Diskografi:
There Are No More Four Seasons 2011
Rebiber 2013