« Alla artister

Tummel

Balkan, klezmer, orientaliskt mm
Folk/världsmusikSkapande skolaÅk 7-gymnÅk F-6
Tummel spelar musik med starka influenser från klezmer (östeuropeisk, judisk musik) och musik från Balkan. Bandet skriver dock till största delen sina egna låtar, och tar också in influenser från många andra håll. Bandet misslyckas sällan med att få upp stämningen på topp med sin energiska scenshow och är ett fantastiskt liveband, men har också fått mycket fin kritik för sina fyra skivor OY! (2001), Transit (2004), Payback Time (2009) och Push (2014). 
Visa merVisa mindre
Tummel har turnerat flitigt såväl i Sverige som utomlands, och har också varit inblandad i en mängd olika projekt; Skapande Skola, eget musikläger, samarbeten med kulturskolor och blåsorkestrar etc. 

Tummel med unga musiker
Tummel har stor erfarenhet av att spela tillsammans med unga musiker på olika nivåer. För de riktigt unga har vi vårt Tvånotsmaterial, där eleverna bara behöver kunna spela två noter för att vara med, som vi utvecklat i samarbete med El Sistema i Kristianstad (se video intill). För de lite mer avancerade har vi materialet Bojan Allstars, tre låtar som finns arrangerade på flera olika svårighetsnivåer för alla upptänkliga instrument. Det materialet finns utgivet av Gehrmans.

Skolföreställning/familjeföreställning 10-18 år
Flyttfåglar – en berättelse om migration, som tar sin utgångspunkt i bandmedlemmarnas och deras familjers bakgrund, och hur denna är fylld av migration runtom i världen.

Sedan 2014 är Tummel en kvintett, som består av Pär Moberg - saxofon, Daniel Pergament - trummor, Tobias Allvin - gitarr och bozouki, Annika Jessen - klarinett och Jonatan Ahlbom - tuba. 

Återkommande gäst i bandet är den makedonske klarinettvirtuosen Blagoj Lamnjov.