« Alla artister

Elise Einarsdotter

Hon är ett med sitt piano, och hennes spel är avskalat förenklat utan minsta onödiga ton.” – Ingrid Strömdahl, SVD
Folk/världsmusikJazz/improvisation
Pianisten och kompositören Elise Einarsdotter är aktuell med en rad nya program. Repertoaren består av en kombination av klassiker inom respektive genre samt Elises originalmusik.
Visa merVisa mindre
AKTUELLA PROGRAM 2019/20

Suites for Solo Piano 1-4
Solopianokonsert med Elise Einarsdotter, baserad på musiken från plattan med samma namn, som släpptes i mars 2018.
 
Lisas sång
Konsert med piano, kontrabas, dragspel och fiol. Elise Einarsdotter, Olle Steinholtz, Lisa Långbacka och Lisa Rydberg.
 
Det blå pianot
En musikteaterföreställning om poeten Else Lasker-Schüler av Anita Goldman, med skådespelerskan Marika Lagercrantz och Elise Einarsdotter, samt ytterligare två till tre skådespelare/sångare. Spelades på Östgötateatern under hösten 2018.
 
Hemligheter på vägen
Konsert med piano och stråkkvartett, Elise Einarsdotter och EricsBergskvartetten. Kan med fördel utökas med trumpet och kontrabas.
 
Suites for Choir 1-4 
Konsert med Elise Einarsdotters musik för kör. Baseras på musiken från plattan med samma namn som kommer hösten 2019. Material kan också hämtas från Rosenäng, Skimmer och Glöd. Musiken introduceras och instuderas tillsammans med Elise. Vid konserttillfället gästspelar Elise och flera musikanter om så önskas.
 
Time Is the Healer
Instrumental jazzkonsert med Elise Einarsdotter och Olle Steinholtz. Duettkonserten är i sig fullständig, men går även utmärkt att utöka till större ensemble enl. ök.