« Alla artister

Emil Brandqvist Trio

atmosfärisk jazzmusik inspirerad av både folkton och klassisk musik
Jazz/improvisation
Emil Brandqvist är en kompositör som vågar sätta melodin i första rummet, och som skapar atmosfärisk jazzmusik inspirerad av både folkton och klassisk musik. Tillsammans med den finske pianisten Tuomas Turunen och landsmannen Max Thornberg bildar Brandqvist en samspelt trio med flödande dynamisk pianojazz som signum.
Visa merVisa mindre
Reaktionerna på Breathe Out, Emil Brandqvist Trios debut på Skip Records 2013, var enormt entusiastiska. Skivan utsågs till veckans CD på radiostationerna WDR3 och HR Mikado, och fick strålande recensioner både i Tyskland och Sverige. Våren 2015 släpptes uppföljaren Seascapes som också fick ett mycket varmt mottagande. Der Stern gav högsta betyg, fem stjärnor, och även tidningar som Frankenpost, Stereoplay, och SMP delade ut toppbetyg. Releasen av Seascapes innebar nästa steg i karriären för trion, och skivan klättrade till #14 på den tyska jazz-topplistan. Emil är för sitt trumspel på skivan en av tre nominerade till utmärkelsen: Best international drummer of the year, vid echo jazz awards 2016.

Emil Brandqvist Trio har framträtt regelbundet i Tyskland, Sverige och Finland under de senaste åren och utmärkt sig som en lysande liveakt. Sommaren 2015 har bland annat inneburit uppskattade framträdanden på de tyska jazzfestivalerna Jazz Open i Hamburg, Gezeitenkonzerte i Norden och Palatia Jazz i Bad Dürkheim och under hösten 2015 var en av höjdpunkterna en konsert i legendariska Sendesaal Bremen som spelades in och sändes av Deutschlandradio Kultur under hösten.

2016 släpptes albumet Falling Crystals. 

Info

Video

Bilder

Dokument