« Alla artister
foto Johan Bergmark

Eric Palmqwist

"Det är fint, starkt och inte sällan rätt rörande!" 4 av 5 i betyg DN
Pop/indie/rock/urbanVisor/singersong
Kritikerrrosade Eric Palmqwists lyrik träffar en. Redan efter de inledande takterna fastnar kombinationen av melodisk genialitet och textmässig briljans. Att Eric lyckas med just detta är förstås ingen tillfällighet. Hans karriär har nämligen rört sig över både nittiotalets vibrerande indiescen och tvåtusentalets lågmälda folkpop, inte minst via banden Monostar och EP´s Trailer Park.
Visa merVisa mindre
Under denna tid har han även delat scen med akter som Ron Sexsmith, Noah and the Whale och The Felice Brothers, för att inte nämna att hans låtar sjungits in av artister som Emily Barker, The Boppers och Girls Generation. På så sätt kan en hävda att han gjort det mesta. Förutom en sak: ett album under eget namn. Tills nu.
 
År 2019 markerar nämligen året då Eric Palmqwist byter mono mot stereo, flyttar ut ur trailerparken och slår rot som soloartist under eget namn. Albumet har fått namnet En halv gris kan inte gå och visar med stolthet upp en artist med historier att berätta.
 
Med avstamp i ett före detta missbruk berättar Eric Palmqwist högst personliga anekdoter om hur det kan bli, och hur det kan förändras. Tillsammans med historierna får vi höra ett musikaliskt arrangemang som hämtar inspiration från både det gamla och det nya. Kombinationen blir tidlös, som det brukar heta. Ett epitet som faller väl in på Eric Palmqwists musikaliska gärning. En gärning som är till bredden fylld av historier att ta in. Det brukar sägas att en bild säger fler än tusen ord, men i Erics fall får en nog vända på det och säga att en skiva säger mer än tusen bilder.

Fler presscitat:
"Solodebuten känns redan som en klassiker. Jag är väldigt nära att ge den full pott. Det blir till slut 9/10" - Uppsala Nyheter

"Gotlands stolthet och den nutida popens okrönte konung. Fem av sex i betyg," GAFFA