« Alla artister

Farvel

"En av de viktigaste rösterna på den skandinaviska jazzscenen"
Jazz/improvisation
Farvel (tidigare Isabel Sörling Farvel) har av många beskrivits som en av de viktigaste rösterna på den skandinaviska jazzscenen. Med deras ovillkorliga sätt att kombinera improvisation med komponerad musik och texter sticker de ut som ambassadörer av den nya jazzgenerationen. 
Visa merVisa mindre
Hösten 2016 blev de nominerade till ”Årets Grupp” för priset ”Jazzkatten” av Sveriges Radio, och bandets vokalist utnämndes av den engelska tidningen ”The Guardian” som en av de fem mest inflytelserika kvinnliga jazzmusikerna i Europa.. Albumet "Rök" släpptes 2015 av Bugge Wesseltofts på Jazzland Records, hem för Atomic, Sidsel Endresen, Jon Balke och många fler. Senaste plattan Östtomta släpptes 2017, även den på Jazzland Records.

Isabel Sörling - röst, elektronik Kim Aksnes - trumpet, synth, elektronik Otis Sandsjö - tenorsax, klarinett Henrik Magnusson - piano, synth Alfred Lorinius - kontrabas Carl-Johan Groth - trummor

Farvel började under 2010 genom att vinna Young Nordic Jazz Comets och sedan dess har de belönats med Sveriges Radios prestigefyllda pris: ”Jazzkatten” - Årets nykomling 2012". De har direktsänds i radio otaliga gånger och har spelat live över hela Europa. I samband med releasen av deras 2:a album "Rök" turnerade de i Europa och i de nordiska länderna. Sextetten har även spelat på välrenommerade festivaler som "12 points" (Dublin), "By:Larm" (Oslo), Stockholm Jazz Festival och Umeå Jazz festival.