« Alla artister
foto Bengt Löfgren

Gittanbandet

Innerliga sånger om barnboks-Gittan, för barn och med barn.
FörskolaPop/indie/rock/urbanÅk F-6
Gittanbandet reser land och rike runt med en musikföreställning baserad på den populära barnboksfiguren Gittan, skapad av en av vår tids största bilderboksförfattare Pija Lindenbaum. Med en rejäl dos humor och ett visst mått melankoli tar sig Gittanbandet an livets stora frågor. Vi möter Gittan och hennes kompisar Gråvargarna, Älgbrorsorna och Fårskallarna i låtar om hur det känns i magen när man skäms och hur vuxna låter när de ”babblar boräntor” eller att vissa barn måste lämna sina hem och fly i båt över öppet hav.
Visa merVisa mindre
En dynamisk föreställning där barn sjunger för barn, ackompanjerade av ett riktigt band. Mellan låtarna trollbinds publiken av Julia Messelt som med stor inlevelse berättar om händelser ur Gittans liv, händelser barnen i publiken kan relatera till.
 
De två komponisterna och arrangörerna Martin Hederos (Soundtrack of Our Lives) och Leif Jordansson har skapat en serie nyskrivna sånger, samt arrangerat specialskrivna låtar av bland andra Annika Norlin (Hello Saferide, Säkert!), Nicke Andersson (The Hellacopters) och dessutom jobbat med klassiker från till exempel Nationalteatern och Povel Ramel. Allt i linje med Lindenbaums teman i de populära böckerna.
Tillsammans med fem barn sjunger och berättar Julia Messelt om en värld publiken känner igen sig i. En värld där man vågar göra uppror mot sin inneboende försiktighet, där man inte pallar med småungar och inte alltid förstår de vuxna. 
 
Julia Messelt: berättare och sångare
Martin Hederos: piano och fiol
Leif Jordansson: gitarr och ukulele
Stella Berefeldt: trummor
Mats Dimming: kontrabas
Barnsångare: Beata, Dylan, Greta, Maja, Rut

”Fårskallarna, en medryckande zorba, är oemotståndlig:” Hallands Nyheter

”En favorit är Gråvargarnas sång, stämningsfullt och melankoliskt fångar den känslan från sagan” förskolan.se

Bokas genom Cisela Björklund: 
070-798 77 81