« Alla artister

Haga Duo

Från folkligt till nyskrivet med flöjt och gitarr
Folk/världsmusikFörskolaKlassisk/operaNutida/experimentSkapande skolaSärskolaÅk F-6
Flöjtisten Sareidah Hildebrand och gitarristen Joakim Lundström bildar tillsammans Haga Duo. Två rutinerade musiker som profilerar sig genom en stark scennärvaro och ett unikt samspel. Med sin förkärlek för det lilla formatet bjuder de in till ett nära möte i realtid. Humor, personlighet och hög musikalisk nivå gör att duon tillsammans med sin publik skapar en stark konsertupplevelse.

Visa merVisa mindre
Haga Duo har spelat in flera CD-skivor; “Footprints” (2013) med tango, raga och folklore i flöjt- och gitarrtappning och ”The Secret Room” (2016) som är tänkt som en introduktion till musiklyssnande för barn. ”Colours Of Sweden” (2017) är duons tredje skiva som fokuserar på nyskriven svensk musik.

Colours of Sweden fick en 4:a i DN: 
"Benjamin Staerns ”Opposing dance” sätter full fart med funk och glädjevrål, Andrea Tarrodi fångar stillhet och rörelse i den haikuinspirerade ”April snow” och Anders Nilsson är skönt vemodig i ”Ballade”.

En liknande skog, men mera teatralt förtrollande, möter vi i Emmy Lindströms ”Tintomara” medan Daniel Nelson charmar med sin bitvis vilt latinsvängiga ”Overcoming the monster”. En temperatur som sänks till en behaglig svalka i Anna-Lena Laurins arkaiskt skuggade ”Tempus fugit”. Att allt det här åstadkoms av flöjt och gitarr är mycket fint."

Sedan 2011 är Haga Duo också mycket aktiva på skolor med konserter och workshops för barn i de låga åldrarna. Efter att ha träffat dessa klassiska proffsmusiker kan barnen visualisera sina känslor kring klassisk musik och även komponera egna melodier som de skriver ned i noter.