« Alla artister

Helene Du Rietz

Sångerska och gospelkörledare med jazz -och worldmusikband
Folk/världsmusikJazz/improvisationVisor/singersong
Helene Du Rietz a cappella
En röst som sjunger i kyrkan. En stor, ibland liten röst. En röst som kallar på dig med nästan bortglömda melodier från Sverige, toner från Orienten och från andra sidan Atlanten. Utan andra röster, utan andra instrument: a cappella. En meditativ konsert utan prat och applåder, en stund för att sjunka in i tonernas värld. Den inre världen. 
Visa merVisa mindre
Helene Du Rietz ethnic jazz collective 
Här möts den musik som Helene älskar: svensk folkmusik, jazz, blues, spirituals och orientaliskt. Jazzen var ett musikaliskt möte mellan människor från olika kulturer och med en grund i jazzen och improvisationen sjunger hon de sånger som betyder mest för henne: hennes egna bluesar, Charlotte Ericsons låtar, jazzlåtar och folkmusik från Sverige och olika delar av världen. 

Valentine gospelkvartett 
Valentine sjunger traditionell och contemporary afroamerikansk gospel i kyrkor, på gudstjänster, dop, fester och bröllop. De är alla professionella sångare, körledare och artister som älskar gospel. Kvartetten består av Marcus Berglund, Anna Thiam, Rebecca Hansson och Helene Du Rietz. Valentine kan också hålla gospeldagar och workshops med körer och har stor erfarenhet av att skapa gospelmässor.

Publik om Helene Du Rietz och Valentine:
TACK Helene Du Rietz för fantastiskt vacker a cappellasång i Visby Domkyrka ikväll, en stund av inre lugn och ro” Karin Nicander
  
Så himla vackert, Helene! Passar på att tacka dig och de andra i Valentine för fantastisk gospel vid vår vigsel i Adolf Fredriks Kyrka Fantastiskt!
 
Haft en grymt rolig gospeldag med helhärliga Valentine”  

 ”Varit på en helt fantastisk upplevelse i Lau Kyrka! Tusen tack till Helene Du Rietz som gav oss en andlig och meditativ resa. Känner en enorm tacksamhet” Jeanette Jea Audirell