« Alla artister

Houman Sebghati

Kultförklarad och hyllad rappare, artist och föreläsare.
Pop/indie/rock/urban
Houman Sebghati är rapparen som startade sin karriär i 165-kollektivet i västra Stockholm under hiphopens gyllene era i slutet av nittiotalet. Hans musik har kultförklarats av Mats Nileskär och hyllats till skyarna av en och annan musikjournalist. 

Houman har under flera års tid samarbetat med
Länsmusiksorganisationer över hela landet, inklusive två samarbeten med kammarorkestrar i Kalmar och Sörmland, och han har även utbildat sig till gymnasielärare i historia. Sedan 2019 är Houman aktuell med sin turné Flykten som gick av stapeln i sex stora konserthus där han både musicerar och utbildar om rasism i skolan. I Flykten ingår en handbok om interkulturella processer i den svenska skolan, som Houman själv har skrivit. 
Visa merVisa mindre
Att uppleva Houman live är att se honom tillsammans med bandet Dom Fantastiska Få. Med Manfred Hulebo (piano, loopstation), Mathias Sironey (sång) och Nadia Hamouchi (trumpet) rör man sig i ett härligt landskap av hiphop boom-bap, beats, jazz och soul. Vid skolföreställningar följer även den unga poeten Elelta Hiwet med.

Houman har även hunnit jobba på Sveriges Radio som programledare, på Riksteatern som skådespelare och släppa mer kritikerrosad musik (Gud för en stund i Stockholm 2015 fick full pott i Nöjesguiden, Gaffa, Kingsize m.fl).

- "Jag vill bredda mitt nätverk och fortsätta med det jag gör till Tengil är död" säger Houman i ett pressmeddelande. 

Info

Video

Bilder