« Alla artister
Jazz/improvisation
Robert Mehmet Sinan Ikiz är en av Sveriges mest anlitade jazzmusiker och har en enorm bredd som trumslagare. Han är fast medlem hos bland andra Nils Landgren Funk Unit, Jakob Karlzon 3 och i olika projekt tillsammans med Magnus Lindgren. Nu fokuserar han även på sitt soloprojekt under namnet Ikiz
Visa merVisa mindre
Ikiz föddes i Istanbul och flyttade till Stockholm som fyraåring. Under uppväxten trummade Ikiz ständigt på mormors kastruller vilket blev början till ett passionerat förhållande till musik och rytm, något som tog honom  vidare till studier på Stockholms Musik Konservatorium och Los Angeles Music Academy.

Ikiz har gett konserter och workshops i 45 länder.
Med nämnda Nils Landgren Funk Unit, Jacob Karlzon 3 men också fast medlem i Dan Reed Band, Petter Bergander Trio. Ikiz har också spelat med världsartister som Bobby McFerrin, Barbara Hendricks, Ivan Lins, Joe Sample och med storband som BBC Orchestra & NDR Big Band .

Han har belönats med tre priser av Kungliga Musikaliska Akademien. I år är han dubbelnominerad av Sveriges Radio för den årliga "jazzkatten", som årets musiker och årets grupp (Jacob Karlzon 3).  

Ikiz har släppt två album i eget namn och eget skivbolag, det senaste 2015 med titeln Zoetic Sessions