« Alla artister
foto: Izabella Nordfjell 

Isabella Lundgren Quartet

"bland det bästa som hänt den svenska jazzscenen"
Jazz/improvisation
”…Denna gudabebådade sångerska som är bland det bästa som hänt den svenska jazzscenen. Låt mig bara få säga att Isabella Lundgren har ett allvar som är unikt. Hon får liksom tiden att sakta ner bara genom att vara. Det kallas väl för utstrålning och närvaro. Och sedan sjunger hon ju fantastiskt. Med en helt naturligt flödande tajming och en lågmäld men mycket uttrycksfull frasering. Att hon har något att säga med sina texter bidrar förstås också till magin.”
- Dan Backman, SVD
Visa merVisa mindre
Isabella Lundgren, uppvuxen i Värmland, flyttade som 18-åring till New York for att studera på The New School University. I New York blev hon snabbt en del av stadens musikliv och spelade tillsammans med namn som Gavin Degrav, Mobys band The Little Death och Woody Allens bandledare Eddy Davis. 2012 släppte Isabella sin kritikerrosade debutskiva ”It had to be you” på bolaget LB Naxos, 2014 släpptes det andra albument ”Somehow life got in the way” som också prisades av publik och press. 

Isabella har tilldelats stipendium ifrån Sällskapet stallbröderna och Bert Levin, samt Louis Armstrong och Anita O’day-stipendiet. Hon blev årets musiker på Jazzkatten 2015 och nominerades till en Grammis för årets Jazz, 2016. 2016 sommarpratade hon också i Sveriges Radio P1.

Tillsammans med Carl Bagge, Daniel Fredriksson och Niklas Fernqvist tar hon sig an originalkompositioner, musik från den amerikanska sångboken, med bluesen stadigt i rötterna.

Diskografi:
It had to be you 2012
Somehow Life got in the way 2014
Where is home 2016

Info

Musik

Video

Bilder