« Alla artister

Johan E Andersson

Tonsättare, slagverkare & instrumentbyggare
Anpassad grundskolaJazz/improvisationNutida/experimentSkapande skolaTonsättareÅk 7-gymnÅk F-6
Johan E Andersson uppfinner, konstruerar och bygger instrument och komponerar musik för dessa liksom för mer konventionella dito. Han har bl.a skrivit musik till invigningen av Riksantikvarieämbetets nya lokaler i Visby. Vid detta tillfälle byggde Johan alla instrument av överblivet material från husbygget och komponerade för 3 musiker.
Visa merVisa mindre
Johan spelar trummor och slagverk, och komponerar också musik till teater, film och dans. Även verksam som stumfilmsmusiker tillsammans med bl.a. Matti Bye. Han driver också en unik daglig verksamhet med instrumentbyggen för personer med intellektuella funktionsvariationer. Johan har erhållit stim-stipendium 2006 och 2008 samt stipendium från konstnärsnämnden 2007.

För skolan/barn/unga (lågstadium till högstadium)
I ett samarbete med musikern Nils Personne håller Johan workshops i instrumentbyggen för barn där man bygger och spelar på musikinstrument av skrot. De har även en workshop där barnen får skapa ett gemensamt text/ljudkonstverk. Lyssna på ljudex. här intill. Projekten anpassas helt efter barnens ålder och fungerar från sex år och uppåt. 

Pris och upplägg för workshops presenteras i pdfer här bredvid.

Instrumentbygge - xylofon
Johan och Nils kommer med allt material och alla verktyg som behövs, och startar med en gemensam genomgång där de går igenom de olika moment som ingår. Eleverna arbetar sedan självständigt med att bygga sitt eget instrument.
Johan och Nils finns tillgängliga för att hjälpa eleverna vid behov. Varje workshop avslutas med spel tillsammans på våra instrument. Svårighetsgraden i workshopen anpassas efter ålder på eleverna.

Tillgång till 8 st. bord behövs, ca: 70x140 cm att bygga vid. (4 elever per bord.) Arbetet kan ske i helklass, två klasser per dag. En på fm. och en på em. (2 tim./klass)

Läs mer i pdf här bredvid.