« Alla artister

Johan E Andersson

Tonsättare, slagverkare & instrumentbyggare
Jazz/improvisationNutida/experimentSkapande skolaTonsättareÅk 7-gymnÅk F-6
Johan E Andersson uppfinner, konstruerar och bygger instrument och komponerar musik för dessa liksom för mer konventionella dito. Han har bl.a skrivit musik till invigningen av Riksantikvarieämbetets nya lokaler i Visby. Vid detta tillfälle byggde Johan alla instrument av överblivet material från husbygget och komponerade för 3 musiker.
Visa merVisa mindre
Johan spelar trummor och slagverk, och komponerar också musik till teater, film och dans. Även verksam som stumfilmsmusiker tillsammans med bl.a. Matti Bye. Han driver också en unik daglig verksamhet med instrumentbyggen för personer med intellektuella funktionshinder. Johan har erhållit stim-stipendium 2006 och 2008 samt stipendium från konstnärsnämnden 2007.

För skolan/barn/unga (lågstadium till högstadium)
I ett samarbete med musikern Nils Personne håller Johan workshops i instrumentbyggen för barn där man bygger och spelar på musikinstrument av skrot. De har även en workshop där barnen får skapa ett gemensamt text/ljudkonstverk. Lyssna på ljudex. här intill. Projekten anpassas helt efter barnens ålder och fungerar från sex år och uppåt. 

Pris och upplägg för workshops presenteras i pdfer här bredvid.