« Alla artister

Johannes Burström

Musiker, kompositör och ljuddesigner
Nutida/experimentTonsättare
Johannes Burström är kontrabasist och kompositör. Han spelar bas och elektronik i bland annat dansk-svenska Television Pickup och Samuel Hällkvist Center (Jazz i Sverige 2010), samt har arbetat med komposition och ljuddesign för scen och film.

Solo arbetar Johannes med kontrabas och elektronik, med utgångspunkt i att använda feedback och digitala ljudprocesser för att ge instrumentet nya klangliga egenskaper, där basens resonanslåda blir till ett stort högtalarobjekt. Detta arbete har senast resulterat i soloalbumet Timmer.
Visa merVisa mindre
Johannes musik för scen innefattar ofta både komposition och ljuddesign. Han hittar gärna kreativa lösningar för att skapa dynamiska soundtrack till de föreställningar han arbetar med, både när det gäller ljudets rumslighet och möjligheter att anpassa sig till ett dynamiskt förlopp. Han har också goda kunskaper inom programmering, med vilka han har skapat egna digitala musikverktyg, videoinstallationer och diverse webbspecifika installationer. 

Johannes underfundiga musik har kommit till sin rätt i föreställningar riktade mot barn och unga. Senast gjorde han musik till bebisföreställningen Under, som bland annat visats på ZebraDans i Stockholm. Här integrerades ljudet i scenografin, och gick därigenom att uppleva både som ljud och vibrationer.

Info

Bilder