« Alla artister

Jonas Nermyr - Rhythm in Motion

Afro-amerikansk perkussiv dans med ett makalöst sväng!
Folk/världsmusikJazz/improvisation
Dansaren och slagverkaren Jonas Nermyr är rytm i rörelse. Genom dansen använder han kroppen som ett instrument med stampar, klappar och slag och skapar ett harmoniskt samspel mellan ljud och rörelse där det ofta är omöjligt att säga om det är musiken som initierar dansen eller tvärtom. Den afro-amerikanska perkussiva dansen var ett av fundamenten i uppkomsten av jazz och musiken och dansen är två sidor av samma mynt. 
Visa merVisa mindre
Bagarmossen Bebop
Med stepp/tap som percussion är Bagis Bebop ett helt unikt band som ger livfulla konserter med ett enastående sväng! Vi blandar klassiska standards med egna favoriter, allt med en massa groove, improvisation och lekfullhet! Jonas tillsammans med Erik Palmberg trumpet, Fredrik Olsson gitarr och Mats Dimming bas

TAP på svenska
En föreställning med fyra dansare och tre musiker som kombinerar klassiska svenska visor och folkmusik med jazz och world rhythms. Vi bjuder på en energifull show med stepp/tap, body percussion & livemusik!

Jazzgossen 2.0
Soloverk inspirerat av revylegenden Karl Gerhard. I detta stycke experimenterar Jonas med olika uttryckssätt inom rytm & rörelse och utvecklar en karaktär som rör sig genom varierande ljudlandskap och sinnesstämningar.

En resa i tid & rytm
Skolföreställning som berättar om den afroamerikanska dans- och musikhistorien, en kulturtradition som ligger till grund för en stor del av dagens popkultur. Med stepp och musik får vi följa med på en resa i tiden, från Master Juba till Count Basie och Michael Jackson.

Info

Video

Bilder