« Alla artister

KammarensembleN

Internationellt rosad ensemble för samtida musik
Nutida/experiment
KammarensembleN bildades 1984 i Stockholm av dirigenten Ansgar Krook (1962-1992). Ensemblen spelar samtida musik skriven för instrumentkombinationer upp till en sinfoniettas storlek. Många tonsättare har skrivit direkt för ensemblen vilket har resulterat i mer än hundra uruppföranden genom åren. Samtidigt har ensemblen också introducerat internationella tonsättare i Sverige. Sedan grundandet har ensemblen utvecklats till ett betydande forum för såväl den unga som den etablerade svenska musiken.
Visa merVisa mindre
Tillsammans med regissörer, ljussättare och videokonstnärer har KammarensembleN givit flera uppmärksammade konsertserier i Stockholm. Ensemblen har turnerat runt om i Sverige, och spelat in en rad kritikerrosade cd-skivor på Phono Suecia och Caprice.

KammarensembleN samarbetar med internationellt framstående dirigenter och har framträtt vid flertalet stora festivaler för samtida musik, såsom Musikhöst i Odense, Sonorities i Belfast, Stockholm New Music, Ultima i Oslo, Gaudeamus Festival i Amsterdam, Huddersfield Contemporary Music Festival, Time of Music Festival i Viitasaari, Warszawahösten och ISCM World Music Days i Stockholm och Hong Kong.

KammarensembleNs medlemmar är virtuosa instrumentalister med ett stort intresse för nutida musik. I andra sammanhang är flera av medlemmarna verksamma som stämledare eller solister i landets symfoniorkestrar och kammarorkestrar.

Info

Bilder