« Alla artister

Karin Starck

Singersongwriter
Jazz/improvisationPop/indie/rock/urbanVisor/singersong
Karin Starck är sångerskan med stor bredd men med hjärtat i det egna låtskrivandet. Rötterna har hon i Skaraborg, men frilansar sedan flera år som sångerska med Stockholm som hemmabas.
Visa merVisa mindre
Karin arbetar just nu med sitt 3e albumprojekt som artist/låtskrivare/producent och släpper inledningsvis en EP med 4 "sånger till ett barn", inspirerad av hennes son och tid som nybliven mamma, i juni/sept 2017. För första gången är det sånger på svenska, vispop och av förklarliga skäl lite mer jordnära och personligt. (Se youtubeklipp th)

Debutalbumet "In time" kom 2011 och kan beskrivas som en slags akustisk singer-songwriter pop på engelska med olika genreinfluenser och kryddning - allt från softa vis/jazziga låtar till jammig blues/country, glada popstänkare eller lite mer introverta såväl som folklig alster. 2014 kom album nr 2, "This Song's For You". Här har Karin bevarat den akustiska grunden, men också tänjt gränserna ytterligare genom att lägga till samplingar, och digitala- och genreöverskridande inslag. Det finns även plats för fantastiska musikerinsatser, instrumentala solon och tre gästande artister som gör var sin duett tillsammans med Karin, bl a amerikanen Michael Blume.

Karin spelar även i CK duo med Carl Flemsten på piano, båda utbildade vid musikhögskolan i Sthlm och med ett mångårigt samarbete bakom sig. Deras breda repertoar har viss tyngdpunkt på jazz/pop/visa, men även folkvisa, soul, country och klassisk musik mm. Duon kan även utökas med kontrabas, trummor och blås eller ytterligare sångare/sångerska och erbjuder allt från konsert, mingelmusik och middagsunderhållning till dans, för alla tänkbara sammanhang och stämningar.