« Alla artister

Kaya Ålander

Jazz- och vissångerska med utstrålning, stor närvaro och en varm och vacker röst
Visor/singersong
Professionell jazz- och vissångerska med rötter i proggen och kvinnomusikgruppen Röda Bönor i Lund. Sedan mer än trettio år professionell frilansmusiker och körledare. Kaya är en välkänd artist i Sverige och har även framträtt på scener i bl a Spanien, Holland, Argentina, Finland och England. Hon rör sig hemtamt i de flesta genrer och musikstilar och uppträder såväl ensam med eget gitarrackompanjemang som med stora eller små ensembler.
Visa merVisa mindre
Som sångerska väljer Kaya ofta en internationellt inriktad repertoir, hon kan sjunga något på mer än tio språk; amerikansk jazz och blues, latinamerikanska folkballader, finska tango, svensk folkmusik, pop, visor, schlager och mycket annat.

NÅGRA AV KAYAS PROGRAM:

Vad gjorde kvinnorna när männen ....? – sånger av och om kvinnor.

Varför vi sjunger – en resa från Anderna via finsk tango in i jazzens värld. Mats Öberg - piano, Kjell Westling - saxofon (m fl blåsinstrument) och Bosse Nordenfelt - bas.

Den vackraste visan – sånger ur den svenska visskatten

Som man bäddar får man ligga – sånger av Hanns Eisler och Kurt Weill - kompositörerna runt Brecht.

Svenska medeltidsballader – musikföreläsning om svenska medeltidsballadens historia, med musikaliska exempel.

Evert Taube i ord och ton – "Jag kommer av ett brusande hav..." Tillsammans med Carin Ödquist, skådespelare och sångerska, tolkar Kaya Evert Taube. Med stämsång bjuder de på - inte bara de sånger som väcker igenkännande hos publiken - utan överraskar även med nya okända sidor hos Taube. (Sångerna och dikterna finns utgivna på CD).

Info

Video

Dokument