« Alla artister

Kim Persson

Berättare och mästare på folkflöjt
Folk/världsmusikFörskolaIngår i Länsmusiken Sthlm 2021/2022Skapande skolaÅk 7-gymnÅk F-6
Kim Persson är folkflöjtisten och berättaren som med sin unika föreställning Mästaren & Kim reser land och rike runt. Av publik och arrangörer har den benämnts som “en galen blockflöjtsstandup” och “det intressantaste och mest spännande på den svenska scenen just nu”.
Visa merVisa mindre
Kim kan bokas med sin trio i en barnakt via Länsmusiken i Sthlm 2021/2022

Kim Persson är den första att ha en masterexamen i folkmusik och blockflöjt från Kungl. Musikhögskolan. Han är också aktiv i ett stort antal band och ensembler, med en genrebredd som omfattar flamenco, orientalisk musik, svensk spelmansmusik, vismusik, pop m.m. Han komponerar och arrangerar regelbundet till samtliga projekt.

Kim turnerar flitigt bl a i vård och skola för länsmusikstiftelser.

Den Röda Tråden - för högstadiet/gymnasiet
Föreställningen tar upp frågeställningar kring mobbning, relationer och problematik med att bli vuxen, samt har bildande inslag då berättelsen refererar till antik litteratur på ett för målgruppen tillgängligt sätt. Musiken och instrumenten i föreställningen är unika och oftast helt okända för målgruppen, vilket väckt nyfikenhet och positiv respons. Den Röda Tråden har förutom på Dieselverkstaden spelats för högstadieklasser från Pops Academy och i Scenkonst Sörmlands regi.

Läs mer i pdf här intill.

Den varma & kalla sagan 4 - 9 år
En spännande musiksaga som rör sig mellan humor och allvar. Ett berättande som bärs fram av såväl ord som musik. Där barnen själva får vara en del av berättelsen, forma och styra riktningen, och där deras fantasi och associationer är viktiga.

Läs mer i pdf här intill.