« Alla artister
foto: Fredrik Nytomt

Kitte Ström

Jazzsångerska som även sjunger en rad andra genrer
Jazz/improvisationPop/indie/rock/urbanVisor/singersong
Kitte Ström har en stor och varierad verksamhet framförallt som sångerska men även som röstcoach, pianist och kompositör. Genrekunskapen är bred, omfånget stort, notläsningen bra och svänget sitter där det ska! Vill ni ha en solist som verkligen kan sjunga olika stilar på ett varierat sätt är hon rätt person. 
Visa merVisa mindre
Kitte sjunger i coverband, storband, mindre jazzband, som solist på körkonserter, inhoppare i körer m.m. En ”specialitet” är solistpartierna i Duke Ellingtons ”Sacred Conserts” som Kitte sjungit med en rad olika storband och körer runtom i Sverige.

De senaste åren har Kitte Ström körat till Magnus Bäcklund, Papa Dee, Sanna Nielsen m.fl. Hon är en mycket anlitat sångerska som både kör och leadsångerska i coverband. Ofta kombinerar hon solistjobb med att coacha körer. Det kan gälla röstteknik, stilkänsla m.m. Hon gör också många ”cocktailgig” där hon även spelar piano.

Jazz är det som ligger Kitte närmast om hjärtat och hon skriver egen musik. Den framför hon oftast tillsammans med pianist eller hel kompgrupp. Med lite större band har Kitte spelat i Kungsträdgården, på Debaser, på Diselverksan och en rad andra ställen.

Kitte Ström & Erika Hammarberg (piano)
Musik till fördrink, mingel, middag eller konsert. Duon blandar eget material med jazzstandards och pop.

Lady Perfect – "En stor trio"
Kitte Ström, Helena Martinsson och Emeli Jeremias. Musiken är allt från klassiskt till rock. Trion har spelat mycket inom kultur i vården, på fester mm. Tre sångerskor, cello, piano, gitarr och percussion. Mycket glamour.